Det är mycket nu...Hejsan hallå alla därhemma eller på biblioteket eller sommarstugan eller var ni nu kan tänkas vara...

Nu är det kärvt kan jag be att tala om för er. Förutom allt skolarbete så har jag nu på lördag och söndag:

Lördag:

*Övning till flash som vi ska göra på söndag. Kom till slottsskogen om ni vill vara med! Dans blir det! Kl. 13:00!

Söndag:

*10:00-12:20 (som tidigast) är det kören, vi ska avtacka en präst (fastän jag inte är kristen), och en liten surprise (kanske kan filma och lägga upp här...)! Vill ni se, kom till Älvängens blå kyrka 11:00.

*Så fort jag kan in till Göteborg för att vara med på en flashmob (säger inte var för det vet vi inte än, men det blir Michael Jackson)!

*Flashmobba några timmar...


Detta kanske inte låter så stressigt, men för er som har varit med i en kör och övat EN gång innan föreställning och sedan varit tvungen att stressa iväg någon annan stans för att snabbt lära er något som ni direkt efteråt ska visa upp- ni vet.

Tills vi råkas igen: ha det bäst!

fuzzy heart//Flickan Med De Många Namnen!

P.S. En eloge till min brylling Amanda som har datorkunskap varje dag nu och har just startat sin egen blogg som del av kursen. Du är jätteduktig, kämpa på bara!

P.P.S. Ni kan ju kolla in detta om ni vill lära er grunderna för dansen: http://www.youtube.com/watch?v=fbWpErDuUwk

Det kommer inte vara exakt så, men nära på.

Svar till kommentarer! :)

bloggkommentarer augusti -10
Okej då, jag köper det.

"tjejen med 1 namn". Först av allt, "du läspar redan"= inte okej att kommentera så. Och förresten, är du så lat att du inte orkar skriva 1 i bokstäver (och för den skull göra det riktigt om du vill förolämpa mig och skriva Tjejen Med Det Enda Namnet) så orkar inte heller jag bry mig mer om dig. Blev dock lite nyfiken på vem du är...

Ellen: Tack, det tar jag som en komplimang (att du gillar min blogg och vill att jag ska blogga oftare?)! Anledningen till att jag bloggar så sällan är att jag har riktigt mycket att göra de här första veckorna i gymnasiet! Det blir förhoppningsvis mer senare, fortsätt gärna besöka så kommer det mer att läsa efterhand, det lovar jag!

Klara: Tack för rättelsen, det ska jag komma ihåg ;) Där ser man ju hur mycket jag vet :P Men jag brukar skriva som man uttalar det om det är sådana ord. Vänta, är det klara från S1A? jättegla smiley


Jaja, det var väl allt för nu, kommer förhoppningsvis mer snart ;)

miniman with heart//Flickan Med De Många Namnen!

+ och -

Made by me, (C)!!!!!

+

Skolan har börjat

Solen skiner just nu

Jag har studentrabatt på en väldig massa ställen

Jag har hittat mina favoritböcker billigt på nätet (helt nya)

Tandställning i Oktober

Ska gå med i Älvängens Gospelkör gospel.kom

Har kul med webkameran

Har ätit donut (denna veckan)

Har träffat Gudrun Schyman!

Fatima-stan-Holes-donut-park-allt jag kan säga ;)

Körsång på schemat denna terminen! YAY!!!-

Skolan har börjat

Studentrabatten gäller bara om man köper för *** kronor eller köper ****** (varierar beroende på affär)

Pank. Ganska så.

Tandställning i Oktober (kommer börja läspa. Panik!)

Det blir förmodligen ingen körstart i år (min barnkör jag ska starta) för jag hittar ingen pianist.

Kommer inte kunna ladda upp några klipp från webkameran på Youtube förrän jag röstcheckat

Man kan inte hitta vänner på Youtube via namn eller epost

Glömde fråga Gudrun Schyman om vissa politiska åsikter

Skolminiräknaren kostar 525 kr. för vi MÅSTE ju ha en som kan rita grafer...
Yep, allt för detta inlägg :) Tror jag. Feel free att fråga om vad som helst, jag älskar kommentarer!

//Flickan Med De Många Namnen!!!


Kurslitteratur och bling-bling!

Tjaaaaaaaaa allihopa!!! Fick ett litet fjortis-moment där, känner att jag måste börja med Sha shaaa bloggen! jättegla smileyNej, skämt åsido, nu ska vi snacka skola!

Jag började gymnasiet i tisdags, Sigrid Rudebecks. Nej förlåt mig, jag går inte där, jag går på HOGWARTS! Tusentals trappor som flyttar på sig. Mitt hemklassrum ligger längst upp, längst bort i huset. So Gryffindor, right?

Det var dock inte det jag skulle skriva om nu. Det har kommit till min vetskap att Adlibris (bokhandel på nätet) ger studentrabatt. Tror ni jag kan få rabatt på mina engelska böcker om jag ska använda dem till min engelskaläxa? HAHA!!!

Förresten så har vi redan fått första läxan, och jag är KLAR med den! Tidsoptimist som jag brukar vara är jag stolt över mig själv just nu! En presentation av oss själva på engelska, på under 200 ord. Good luck till mig som inte är kapabel att skriva saker som är under 13 sidor långa. Yes yes.

Åsså till mitt andra ämne i detta inlägg. BLINGET. Fick hem Guldfynd-katalogen idag, och ME LOOOOOVE!!! Har letat efter en sådan klocka hur länge som helst! Sökt med ljus och lykta! Den billigaste jag lyckats hitta kostar 398 kronor. Guldfynd- 98:50!!! Och nyckelhalsbandet har jag också letat länge efter! GREAT!!!

guldfynd! by my webcamVilken färg? Lila såklart, 90% av min garderob är lila.


Jaja, det var väl allt for now...

Ni får ha det så bäst tills vi råkas igen!

<3 from google eller nåt... :P//Flickan Med De Många Namnen!

Grudden i Götet!Hejsan hallå alla i tråkiga gråa Sverige!

Här är min historia om de senaste två dagarna (orkar inte gå in på att jag började gymnasiet i tisdags, det får bli någon annan dag):

En kul grej som hände. Jag och syrran skulle åka spårvagn hem från Göteborg och vem stod mitt på Järntoget och pratade inför valet om inte Gudrun Schyman?! Om det inte varit för det faktum att spårvagnen gick precis då så skulle jag gått och pratat med henne.

courtesy of my webcam ;)courtsy of my webcam ;) (C) as usual

Idag: jag åkte hem från skolan och precis innan spårvagnen stannade vid Nordstan fick jag ett sånt fruktansvärt sug efter en donut (Emelie: freeeeeesh Locomacoo....). Inte vet jag varför men jag var ju tvungen att gå av och köpa en såklart. Fredag och allt (fredagsmys allihopa!).

Precis innan jag kommit fram till donut-kiosken så skriker någon som står en halvmeter ifrån mig i en megafon så att jag nästan lyfter från marken. Hon berättar att snart kommer Gudrun Schyman att komma dit och prata lite med folket på gatan... Jag köpte min sockermunk och när jag gick tillbaka mot spårvagnarna, vem stod då där?

Jo, Gudrun.

Såklart var jag ju tvungen att ta en bild. Ni får ursäkta det faktum att jag ser ut som ett totalt ufo. Det har lyckats undslippa min vetskap hur denna politiker alltid lyckas se exakt likadan ut på varenda kort som tas av henne, men hon har väl något knep antar jag...

Hade jag tänkt klart hade jag stannat och pratat med henne och frågat henne om hennes ställning i olika valfrågor (jaja, jag vet att jag inte får rösta, men jag får väl vara intresserad för det?!). En bild blev det i alla fall.


Jag och Gudrun Skyman i Göteborg (vi gör stan)Bild av mig, ursäkta felstavningen...
Gissa då hur min mamma reagerade när hon fick se bilden.... XD

Ha det bäst!

fuzzy heart//Flickan Med De Många Namnen!

3... is the magic number...

Haha, jag tänkte bara berätta om tre grejjer som händer den här veckan!

För det första så kommer syrran hem från fjällvandringen i Jämtland! YEY! Har saknat henne sååå!

För det andra så ska mamma och jag på flera husvisningar nu i veckan, bla ett gammalt missionshus (vi hoppas att man kan göra om kyrksalen till bokcafé ifall vi skulle få för oss att flytta in) och en gammal kvarnstuga (underbar, bygd 1909)... Tror inte vi kommer flytta, men det är kul att gå på husvisning! Har alltid velat ha ett bokcafé (ett café där gästerna kan sitta och läsa medan de fikar).


Den tredje saken var att jag har skrivit en underbar liten rimmande saga på engelska som jag försöker få publicerad i flera olika tidskrifter nu. Jag satte mig ner igår och inspirationen bara flödade! Det skulle blivit en kort dikt, men det blev en hel saga! Jag älskar när sånt händer... XD


Det var allt för denna gången!

Ha det bäst!

//Flickan Med De Många Namnen!!!

P.S. En till sak vi ska göra är att samla ihop alla gamla leksaker vi hittade i en låda längst inne i förrådet och skänka dem till Drottning Silvias Barnsjukhus (om de vill ha dem). Det tycker jag att ni också ska göra, samla ihop all gammal bråte som ni inte använder mer och skänk till de bättre behövande, som sjukhus eller kvinnoanstalten!

Webcam!

Hejsan hallå allihopa därute i sommarvärmen!

Tänkte berätta lite om en av mina födesedagspresenter som jag ska försöka fixa till nu. Som ni kanske gissat er till så är det en Webkamera jag ska försöka installera nu idag. Vem vet, funkar det så kanske Youtube får sig en ny medlem inom kort

Jag hör av mig lite senare idag eller imorgon och berättar hur det gick, ni kanske till och med blir de första att se mitt första videoinlägg  YAY! BE EXITED!

Ha det gött allihopa!

<3 from google eller nåt... :P//Flickan Med De Många Namnen!

P.S. Här är en bild på min webkamera, det är en Logitech Webcam C300.

Bilder från Google...

Gratis5.se

Hejsan hallå allihopa!

Jag är medlem på en sida som heter Gratis5.se, där man samlar ihop poäng och sedan växlar in dem mot presentkort!

Det går lite långsamt för mig, och man får extra poäng om man värvar folk, så jag tänkte länka här:

http://www.gratis5.se/user/register/Dramaqueenmia

Det är helt gratis att gå med, och man kan samla ihop poäng på många sätt som också är helt gratis (och utan att bli medlem någon annan stans).
Går ni med och skriver mig som värvare (Mirjam Hellman eller Dramaqueenmia) så får ni 25 extra poäng från början!

Varför inte titta in och läsa om det åtminstone? You have nothing to lose!

Ha det bäst allihopa!

<3 from google eller nåt... :P//Flickan Med De Många Namnen!!!

Holes...

Kommer ni ihåg att jag berättade om en film jag sett på TV med Shia LaBeouf i huvudrollen? Holes heter filmen, och är baserad på Louis Sachars bok (han hjälpte också till att göra filmen).Jag ser filmen på TV. Några dagar senare hittar jag (döm om min förvåning) filmen på MediaMarkt. Klart att jag köper den! Ytterligare några dagar senare så åker min mamma, jag och Michelle till Borås och hittar en Second Hand-affär med en hel vägg fylld med böcker.

Bokmal som jag är så går jag givetvis igenom böckerna noggrannt för att hitta bra engelsk litteratur eller så, kanske till och med något jag letat efter, som Lemony Snicket böckerna. Jag hittar inget av Snicket, men jag snubblar över Lewis Carrolls "A Christmas Carol" ("En Julsaga"). Underbar, en klassiker! Hamnar såklart i shoppingvagnen.

Precis när jag ska ge upp hittar jag något som gjorde mig ytterst tacksam över att jag vet det svenska namnet på boken, även om jag säkert hade reagerat på det där enda ordet i mitten av titeln.

Ett Hål Om Dagen.

Louis Sachars hyllade boks svenska översättning. Den enda av hans böcker som blev översatt till svenska.
HUR GLAD BLEV INTE JAG?!!! Jag tänkte väl som Stanley Yelnats när han fick ett par gymnastikskor i huvudet; "Det är ödet". Det var nog meningen att jag skulle hitta filmen och boken. Vilken mening? Det vet jag inte än...

Nästa steg är att hitta boken på engelska, för nu har jag läst igenom den svenska versionen med förundran över hur lik den är filmen. Sånt älskar jag. Sånt måste man bara älska.

Jag är VÄLDIGT kritisk när det kommer till böckers språk, de får inte ha för många styckeindelningar på onödiga ställen, de får inte vara slarvigt skrivna, språket ska vara bra osv osv osv... Den här boken är en drömbok för mig att läsa. Allt jag har att säga.

Inte bara fångar den intresset med första meningen (första meningen i en bok är alltid den viktigaste), den målar också en riktigt bra bild av lägret, människorna och deras känslor och tankar och olika karaktärer och mycket mycket mer än så. Man måste inte stanna hela tiden för att undra vad han menade med det han skrivit eller undra varför han skrivit en viss sak.
Det är ofta en bok förlorar sin språkssjäl, det speciella sättet författaren skrivit på, när den översätts. Holes klarar varje del av testet med briljans.En av de bästa böckerna jag läst, och jag råder er att se filmen först och sedan läsa boken. Skådespelarna i filmen ÄR karaktärerna, för mig hade det inte funnits någon annan att spela Zero, Stanley, Zigzag, och särskilt inte Twitch. Han är för rolig med sin lilla besatthet...

Det är bara två saker jag vill få klart innan detta inlägget kommer till sitt slut.
1: Stanley Yelnats är i mitt huvud inte överviktig det minsta (som han är i boken). Det finns ingen annan Stanley än Shia LaBeouf.
2: "Chefen" (om ni läser den svenska översättningen) borde egentligen kallas Fångvaktaren, som är det närmsta jag kan komma till det engelska smeknamnet "The Warden".

Tack för att ni läst så här långt, och jag kan varmt rekommendera Louis Sachars underbara bok Holes till er, hur gamla eler unga ni än skulle råka vara!

Ha det bäst tills vi råkas igen!

<3 from google eller nåt... :P//Flickan Med De Många Namnen!

"If only, if only", the woodpecker sighs
"the bark on the trees were as soft as the skies"
The wolf waits below, hungry and lonely
Cries to the moon
"If only, if only"The Boys In The D-Tent:

Stanley Yelnats (Caveman)

Zigzag

Armpit

Zero

X-Ray


Squid
magnet from
Magnet

Twitch

De andra:

Katherine Barlow

Sam, the onion man

Mr. Sir

Mr. Pendanski

vattentrucken

(Bilder från Google, ledsen att jag inte hittade några på The Warden, Mary Lou och Barf Bag, och den på Twitch kom inte riktigt till sin rätt... Leta inte efter bilder på The Warden före ni sett filmen för då förstörs det roliga ögonblicket i filmen då man först stöter på The Warden!)


Follow Today_For_You on Twitter
RSS 2.0